Domov / AKTIVNOSTI 2017 / Čistilna akcija

24. tradicionalna akcija čiščenja Blejskega jezera 27. 5. 2017

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) prireja v soboto 27. 5. 2017 tradicionalno 24. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera. V vseh teh letih čistilnih akcij smo potapljači z vašo pomočjo iz jezera odstranili velike količine odpadkov vseh vrst. Za vso pomoč smo vam zelo hvaležni, zato vas tudi letos prosimo in pozivamo, da se nam pridružite in nam pomagate ohraniti slovenski jezerski biser.

 

  

Za izkazano pomoč smo vam zelo hvaležni, zato vas tudi letos prosimo in pozivamo, da se nam pridružite in nam pomagate ohraniti slovenski jezerski biser. Hvala vsem sponzorjem, ki nam pomagajo pri organizaciji čistilne akcije! 

 

Zbrali se bomo ob 9h v Grajskem kopališču, ob 10h pa bomo na šestindvajsetih lokacijah okoli Blejskega jezera pričeli s pobiranjem odpadkov in odstranjevanjem tujerodne invazivne školjke, potujoče trikotničarke (Dreissena polymorpha). Po zaključku akcije kot vsako leto sledi tradicionalni družabni piknik. Za parkirna mesta, dobre potope in odlično družbo bo poskrbljeno.

 

Vse sodelujoče potapljače prosimo, da na potop pridejo s polnimi jeklenkami. 

 

Dodatne informacije:

Janez Andrejc, 051 348 872, janez.andrejc@gmail.com

Vabljeni!

Svojo udeležbo na čistilni akciji prijavite prek preko spletnega obrazca najkasneje do 25. 5. 2017.

 

 
 
DPD Bled 2011. Vse pravice pridržane. O avtorjih
DPD BLED