Domov / SEKCIJE / Podvodna fotografija

Podvodna fotografija (foto sekcija)

Vodja sekcije:  Rok Lesjak, 040 366 226

 

Foto sekcija organizira različne aktivnosti na Blejskem jezeru. V letošnjem letu organiziramo Razstavo slik na temo Blejskega jezera (junij-avgust) in Festival podvodnih filmov Bled (december).

 

Člani fotosekcije s fotoaparatom skozi vse leto iščemo prečudovite trenutke pod vodo in nad vodo, v okviru klubskih akcij. Vabljeni k ogledu naših fotogalerij!

 

Vsako leto organiziramo klubsko prvenstvo, katerega namen je predstaviti delo posameznikov celotnemu klubu in izmenjava izkušenj med klubskimi fotografi. Pri tem nam je s strokovnimi nasveti v veliko pomoč Franc Goltez. Za člane sekcije smo kupili fotoaparat, ki je na voljo za izposojo, vsako leto pa dokupimo nekaj opreme. S tem smo pri­bližali podvodno fotografijo prav vsem v klubu, ki si to želijo.

 

 

 

Več o sekciji Podvodna fotografija

 

V sredini leta 1996 je dolgoletni vodja podvodne fotosekcije DPD Bled Franc Goltez predal krmilo dokaj obetavni Katji Lakota. Le­ta je poskrbela, da je zanimanje za to plemenito dejavnost pričelo strmo naraščati predvsem pri mlajših članih DPD Bled. S svojo domiselnostjo in sproščenim smislom organizacije različnih prireditev je v društvo doprinesla navdih in svežino, ki nam jo lahko zavidajo marsikatera potapljaška društva.

 

Z drugim tisočletjem se je intenzivneje organizirano začelo ukvarjati s podvodno fotografijo nekaj mlajših članov.

 

Organizirali smo razstavo o življenju v blejskem jezeru, ki je bila postavljena v Festivalni dvorani ob odprtju Svetovnega prvenstva v castingu septembra 2002 in razstavo podvodnih fotografij v hotelu Krim decembra 2003. Najbolj pa smo ponosni na razstavo ob božičnem potopu. Člani od 2001 vsako leto v zimsko zasanjano jezero potopi­mo slike in jih zvečer osvetlimo. Podobno smo popestrili pešpot ob jezeru tudi vsak večer v maju in juniju 2002.  

DPD Bled 2011. Vse pravice pridržane. O avtorjih
DPD BLED