Domov / SEKCIJE / Apnea

Apnea - prosto potapljanje

Vodja sekcije: Samo Jeranko041 874 187 
                        
Sekcija Apnea deluje na več področjih. Za tiste, ki si želijo naučiti potapljati brez avtonomne opreme, torej le s pomočjo lastnih pljuč, organiziramo izobraževanja, da se boste lahko potapljali globje in varneje rekreativno ali tekmovalno. V našem društvu sta zaenkrat aktivna dva inštruktorja (Aleš Seliškar in Luka Pengov) po največji svetovni organizaciji AIDA International.
 
Zaradi odličnih prijateljskih stikov pa se imamo vsako leto možnost udeležiti tudi tečajev z večkratno svetovno rekorderko v praktično vseh disciplinah prostega potapljanja Rusinjo Natalijo Molčanovo, kar je predvsem zanimivo za resnejše apneiste s potencialnimi tekmovalnimi ambicijami.

Lahko se priključite našim treningom v Kranju in Ljubljani ter globinskim treningom na Bledu in na Hrvaškem. Naši najboljši tekmovalci se udeležujejo tekmovanj na najvišji ravni in žanjejo izjemne uspehe. Na SP v Mariboru 2007 smo imeli kar 3 finaliste: Luka Pengov v dinamični apnei, Mojca Studen in Aleš Seliškar pa v statični. Izkazali smo se tudi kot prireditelji državnih prvenstev v bazenskih disciplinah, kjer so nam bili v izdatno pomoč člani celega kluba. Nesebično so nam priskočili na pomoč kot kamermani, varnostni potapljači, hostese, deklice za vse... Tekmovanj se udeležujejo tudi tujci. (reportaža s SLO OPEN 2008).

 

 

Povezave

 

DPD Bled 2011. Vse pravice pridržane. O avtorjih
DPD BLED